Terapie individuala

Jocul este cel mai usor mod de conectare cu un copil

Copilul tau se poate dezvolta alaturi de noi prin urmatoarele terapii

DIR Floortime
ALA BALA
Ocupationala
Scopul terapiei este sa ajute copilul sa inteleaga si sa exprime mai eficient trairile lui si ale celorlalti, plecand întotdeauna de la abilitatile si nevoile lui

Oare de ce este necesara terapia?

Un copil sau un adolescent împăcat cu sine își va atinge mai ușor optimul de fericire, pentru că nu are numeroase ziduri ridicate în jurul lui. Astfel va deveni un adult sănătos emoțional, așa cum ne dorim toți să fim.

Psihoterapia se referă la o varietate de tehnici și metode utilizate pentru a ajuta copiii și adolescenții care întâmpină dificultăți în ceea ce privește emoțiile sau comportamentul lor. Sesiunile de lucru se pot desfășura cu un copil, mai mulți copii sau întreaga familie. Pentru copii  jocul, desenul, construirea și imitarea sunt modalităti importante de impărtăsire a sentimentelor și de rezolvare a problemelor.

În timpul psihoterapiei, copiii și adolescenții primesc sprijin emoțional, rezolvă conflictele cu ceilalți, înțeleg sentimentele și problemele și incearcă noi soluții la problemele vechi. Obiectivele terapiei pot fi specifice (schimbarea comportamentului, imbunătățirea relațiilor cu prietenii sau familia) sau generale (un nivel redus de anxietate, o stimă de sine crescută). Durata psihoterapiei depinde de complexitatea situațiilor care pot fi: neîncredere, vinovăție, frică, rușine, timiditate, sentimente de inferioritate, conflicte cu colegii, dificultăți în îndeplinirea sarcinilor școlare, comportament opozant, dependența de tehnologie, tulburări alimentare, neputința de a-și face prieteni.

Un copil sau un adolescent împăcat cu sine își va atinge mai ușor optimul de fericire, pentru că nu are numeroase ziduri ridicate în jurul lui. Astfel va deveni un adult sănătos emoțional, așa cum ne dorim toți să fim.

Ce cautam sa imbunatatim

 Atenția si contactul vizual
Abilitatile de socializare, verbalizare si comunicare
Cooperarea cu adulții și covârstnicii
Spontaneitatea si creativitatea
Abilitatile cognitive

Pregatiți pentru o nouă provocare

Privește fiecare zi ca o nouă provocare. Cu fiecare provocare tu devii mai puternic, mai motivat, mai pregătit pentru ceea ce urmează.

Prin activități precum

Joc senzorial
Miscare si motricitate
Terapie cognitiva
Joc de rol
Art terapie
Logopedie

Scopul?

Scopul terapiei este sa ajute copilul sa inteleaga si sa exprime mai eficient trairile lui si ale celorlalti, plecand întotdeauna de la abilitatile si nevoile lui.

Jocul este cel mai usor mod de conectare cu un copil, fie ca a fost diagnosticat cu Tulburare din Spectul Autist

  • tulburare de atașament
  • ADHD
  • intarziere cognitiva
  • de limbaj
  • doar se confrunta cu o situatie care il preocupa si afecteaza relatia cu parintii
  • starea emotionala
  • performanta scolara a copilului
Ai o intrebare sau doresti sa afli mai multe

Lasă-ne un mesaj