"Nu este un sentiment mai grozav decât acela de a te simți înteles!" Stanley Greenspan

Dezvoltare

Modelul DIR Floortime tine cont de nivelul de dezvoltare a persoanei, evaluand in permanenta si sustinand dezvoltarea capacitatilor de dezvoltare functional emotionale.

Individualitate

Modelul DIR Floortime tine cont de diferentele individuale ale persoanelor, acestea incluzand profilul senzorial, istoricul traumatic si preferintele persoanelor.

Relatii

Modelul DIR Floortime foloseste puterea de reglare emotionala a relatiilor pentru dezvoltarea capacitatilor functional emotionale si de relationare a persoanelor.

Despre DIR Floortime

Ce este DIR și cui se adresează?

DIR este un model bazat pe Dezvoltare(nivelul de dezvoltare), Individualitate(Diferentele individuale) și Relaționare (de aici și acronimul DIR)

DIR oferă un cadru de bază în întelegerea dezvoltării umane și scoate în evidență importanța rolului pe care dezvoltarea social-emoțională îl are în dezvoltarea umană globală începând de la naștere și continuând pe tot parcursul vieții.

Oferă un cadru pentru a întelege cum fiecare persoană percepe individual și interacționează cu lumea diferit. Modelul evidențiază puterea emoțiilor și cum conexiunea emoțională susține dezvoltarea. Întelegând D, I (nivelul de dezvoltare și diferențele individuale) putem folosi R (relațiile) să susținem dezvoltarea sănătoasă și să ajutăm fiecare copil și persoană să își atingă potențialul.

Despre DIR Floortime

DIRFloortime® (Floortime) este felul în care modelul DIR este pus în practică.

Dacă modelul DIR ne ajută să înțelegem și să susținem dezoltarea tuturor copiilor, și terapia DIR Floortime este cel mai des folosită cu copiii care întâmpină dificultăți educaționale, socio-emoționale, de sănătate mentală și întârzieri de dezvoltare.

DIR Floortime a devenit cunoscut în întreaga lume ca o abordare care susține dezvoltarea copiilor diagnosticați cu Tulburare de spectru Autist. 

Despre dir floortime

URMÂND INTERESUL COPILULUI ȘI PROVOCÂND COPILUL ÎN ACELAȘI TIMP

Abordarea DIRFloortime se bazează pe faptul că EMOȚIILE sunt critice pentru dezvoltarea minții și a creierului

Să urmăm interesul copilului înseamnă să îl urmăm în emoțiile lui.

De ce este interesat copilul tău? Ce îl bucură? 

Orice îi place copilului tău devine fereastră spre a-l întelege mai bine.

Primul pas este să îl observăm cu atenție pentru a ne conecta la realitatea sa emoțională.

Odată ce am înteles care este interesul copilului, ne putem folosi de acesta pentru a crește pe scara nivelului de dezvoltare. 

Urmând interesul copilului prin întelegerea interesului său ne spune care este cea mai bună cale de a-i provoca să se dezvolte mai departe pornind de la motivația pentru activitățile plăcute de el.

Aceste mici “tachinări” îl ajută pe copil să negocieze și să comunice mai bine nevoile sale, să se adapteze mai ușor la mediu și să înțeleagă importanța relațiilor. 

Primul centru acreditat din lume

Organizație DIR Floortime

Centrul nostru a obținut în Ianuarie 2022 acreditarea ca Organizatie DIR Floortime.

Această acreditare presupune indeplinirea criteriilor privind formarea terapeuților, supervizarea, și calitatea serviciilor oferite.

Astfel toți terapeuții centrului nostru au urmat cursurile de Introducere în terapia DIR Floortime și au continuat procesul de formare, obținând niveluri diferite de certificare.

Află mai multe despre noi

Terapeuții noștri sunt dedicați excelenței

Colegii noștri sunt dedicați să ofere servicii terapeutice de calitate la nivel international și participă la cursuri de formare continuă pentru a asigura calitatea serviciilor pe care le oferă. 

Radu Gosa

Terapeut DIR Avansat

Diana Dinca

Terapeut DIR Avansat

Andreea Popa

Terapeut DIR Avansat

Elena Radu

Terapeut DIR Avansat