DIR este un model bazat pe Dezvoltare(nivelul de dezvoltare), Individualitate(Diferentele individuale) si Relationare (de aici si acronimul DIR)
DIR ofera un cadru de baza in intelegrea dezvoltarii umane si scoate in evidenta importanta rolului pe care dezvoltarea social-emotionala il are in dezvoltarea umana globala incepand de la nastere si continuand pe tot parcursul vietii.
Ofera un cadru pentru a intelege cum fierace persoana percepe individual si interactioneaza cu lumea diferit. Modelul evidentiaza puterea emotiilor si cum conxiunea emotionala sustine dezvoltarea. Intelegand D, I (nivelul de dezvoltare si diferentele individuale) putem folosi R (relatiile) sa sustinem dezvoltarea sanatoasa si sa ajitam fiecare copil si persoana sa isi atinga potentialul.
Etiam scelerisque nec elit ac efficitur. Duis vestibulum magna
amet ante gravida malesuada. Nunc gravida dui scelerisque
libero venenatis hendrerit vestibulum euismod, lacus.
Daca modelul DIR ne ajuta sa intelegem si sa sustinem dezoltarea tuturor copiilor, si terapia DIR Floortime este cel mai des folosita pentru copiii cu copiii care intampina dificultati educationale, socio-emotionale, de sanatate mentala si intarzieri de dezvoltare.
DIR Floortime a devenit cunoscut in intreaga lume ca o abordare care sustine dezvoltarea copiilor diagnosticati cu Tulburare de spectru Autist.
Abordarea DIRFloortime se bazeaza pe faptul ca EMOTIILE sunt critice pentru cdezvoltarea mintii si a creierului
Sa urmam interesul copilului inseamna sa il urmam in emotiile lui.
De ce este intersat copilul tau? Ce il bucura?
Orice ii place copilului tau devine fereastra spre a-l intelege mai bine.
Primul pas este sa il observam cu atentie pentru a ne conecta la realitatea sa emotionala
O data ce am inteles care este interesul copilului, putem folosi acest interes ca sa il urcam de scara nivelului de dezvoltare.
Urmand interesul copilului priintelegerea interesului sau ne spune care este cea mai buna cale de a-i provoca sa se dezvolte mai departe pornind de la motivatia pentru activitatile placute de el.
Aceste mici “tachinari” il ajuta pe copil sa negocieze si sa comunice mai bine nevoile sale, sa se adapteze mai usor la mediu si sa inteleaga importanta relatiilor.