Terapie de grup

Alege acest serviciu pentru a susține dezvoltarea abilităților de socializare și adaptare școlară a copilului tău

Copiii cresc cel mai adesea înconjurați de adulți care vin în întâmpinarea nevoilor lor pentru a căpăta încredere în sine și pentru a se simți în siguranță. Însă momentul în care copiii se întâlnesc cu alți copii este foarte important pentru felul în care vor colabora la gradiniță, la școală, la muncă și în cuplu mai târziu. 

Relațiile reprezintă pentru mulți dintre noi o provocare fie că suntem copii sau adulți.

Relația cu covârstnicii oferă prilej de negociere și conștientizare a limitelor și nevoilor personale și ale celuilalt, ocazii de împărtășire a lumii interioare și negocierii spațiului dintre tine și ceilalți. 

Pregătire pentru gradiniță

Prietenii mei

Scopul principal al grupului este socializarea, prin activități de relaționare senzoriale, creative, motrice și alimentație pentru a facilita adaptarea la gradiniță.

Cui se adresează?

Copii între 2 și 6 ani care aun nevoie să dezvolte vocabularul expresiv și de suport pentru a se integra la gradiniță.

Program 

În fiecare marți în intervalul 9:30-13:30

Creăm împreună un spațiu sigur pentru dezvoltarea abilităților de socializare, luarea deciziilor în echipă, spontaneitate, Încurajarea inițiativei, exersarea negocierii, reciprocității și comunicării.

Cui se adresează?

Copii între  5-7 ani care se confruntă cu dificultăți de comunicare și care au nevoie de sprijin în relaționare.

Program 

În fiecare miercuri în intervalul 17:00-18:30

Să ne cunoaștem emoțiile

Neurodiversity HUB

Încurajăm inițiativa copiilor, susținând colaborarea, rezolvarea de probleme în echipă, facilitarea comunicării preferințelor și nevoilor emoționale, dezvoltarea gândirii creative și a lumii simbolice.

Cui se adresează?

Copii între 8 și 12 ani care îți doresc parteneri de joacă și comunicare conform nivelului lor de vârstă și dezvoltare.

Program 

În fiecare miercuri în intervalul 15:30-17:00

O activitate terapeutică liberă în cadrul căreia participanții pot alege ce activitate vor să organizeze și cât de mult se simt confortabil să se implice în interacțiunea cu ceilalți. 

Cui se adresează?

Preadolescenți și adolescenți între 12 și 21 de ani care își doresc să facă activități distractive împreună cu alte persoane cu interese similare. 

Program 

În fiecare marți în intervalul 17:30- 19:30 

Clubul de joacă

Curs de teatru

Creăm împreună un spațiu sigur pentru dezvoltarea abilităților de socializare, luarea deciziilor în echipa, spontaneitate, incurajarea inițiativei, exersarea negocierii, reciprocității și comunicării.

Cui se adresează?

Copii între 3 și 4 ani care îți doresc parteneri de joacă și comunicare conform nivelului lor de vârstă și dezvoltare.

Program 

În fiecare luni în intervalul 15:30-17:00

Dezvoltăm creativitatea, spontaneitatea și jocul simbolic, explorăm emoțiile și perspective diferite prin exerciții de teatru, joc și actorie adaptate nivelului de dezvoltare a copilului.

Cui se adresează?

Copii între 4 și 18 ani care îți doresc sa exploreze situații și emoții noi într-un spațiu sigur.

Program 

De luni până sâmbătă în intervalul 9:00- 15:00.

Grup de terapie prin muzică

Muzica poate fi pentru copiii cu dificultăți de comunicare un mod la îndemană prin care își pot exprima emoțiile, prin care pot să iși sincronizeze ritmul cu o altă persoană și prin care pot avea o conversație continuă dincolo de cuvinte. Acest atelier iși propune sa ii aducă pe copii intr-o lume comună, impartașită prin sunete si ritm.

Cui se adresează?

Copii între 4 și 12 ani care îți doresc să se exprime prin muzică si ritm si să iși facă noi prieteni intr-un mod inedit.

Program 

În fiecare luni în intervalul 17:30-18:30