Psiholog clinician și Psihoterapeut Cognitiv Comportamental
Teofana Bostan
Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv comportamental
Terapeut DIR Floortime
Formare/cursuri:
• Formare Floortime • „The Get Permission Approach to Anxious Eaters, Anxious Mealtimes” • Curs Reflexe primordiale/arhaice – evaluare și integrare
Efectueaza în cadrul centrului următoarele activități
psihoterapie individuală și de grup
consiliere și coaching pentru părinți
terapia alimentației
Terapia DIR Floortime mi-a oferit o perspectivă individualizată,jucăușă și cu respect față de copil și familie.Ce am învățat în cei 5+ ani de experiență este faptul că părinții sunt adevărații experți ai copiilor lor, iar procesul terapeutic devine mai eficient odată ce exista colaborare între familie și echipa terapeutica.
Sunt aici și acum pentru a ghida procesul de regăsire al bucuriei de a fi împreună, a entuziasmului și reușitei pe care îl aduc relațiile, dezvoltarea, creșterea și învățarea într-un cadru de siguranță, de încredere, parteneriat și autenticitate.
Hrănirea este mai mult decât „aport alimentar”. Nutrienții, gustul preparatelor, senzațiile, ambianța-servirea, ustensilele, conversațiile cu oameni dragi din timpul mesei, iubirea și inspirația procesului de a procura/ pregăti împreună și bucuria împărtășită crează experiența hrănitoare într-un spațiu de siguranță în care avem libertatea și suportul de a explora lumea interioară și exterioară.
Terapia alimentației printr-o abordare lipsită de presiune, plină de blândețe și acceptare.
Invit la celebrarea hranei prin identificarea resurselor și provocărilor copilului și familiei, adaptarea și personalizarea strategiilor de reducere a anxietății la masă și de a favoriza reușitele, facilitând implementarea și susținerea în funcție de stilul de viață.
Stabilirea unui cadru pașnic, lipsit de presiune și identificarea prin explorarea profilului senzorial (miros, gust, temperatură, textură, sunet, consistență etc.) pentru a optimiza ofertarea și crește șansele de a accepta și iniția experiențe noi de hrănire.
Ghidare în stabilirea unei relații pozitive în timpul mesei atât cu hrana cât și cu cei prezenți la masă.