Psihoterapie individuală adulți

Alege acest serviciu pentru a întelege mai bine felul în te adaptezi la provocările vieții pornind de la experiențele emoționale timpurii

Adesea felul in care relaționăm cu ceilalți, chiar și la muncă sau cu prietenii, dar mai ales cu partenerul de cuplu și cu propriul copil este foarte mult influențat de experiențele noastre emoționale timpurii:

  • Observăm cu părinții noștri si adulți ne tratează când suntem copii
  • Observăm cum părinții noștri interacționează si luăm asta ca un exemplu sau contraexemplu de relaționare.
  • Observăm rolurile pe care fiecare membru al familiei le are și ne asumăm propriul rol pe care îl menținem adesea și în viața de adult.
  • Ne simțim conectați, capabil, că suntem importanți si contăm în relație cu ceilalți în modul nostru unic.
  • Ne simțim încurajați și avem curaj atunci în modul nostru unic.
  • Dezvoltăm un sentiment de apartenență si interes comunitar atunci când ne simțim în siguranță cu ceilalți.
Toate aceste aspecte pot fi înțelese mai bine atunci când parcurgem un proces de autocunoaștere prin psihoterapie individuală și asta ne poate ajuta să acționăm mai conștient în relațiile cu cei din jur, fie ei adulți sau copii. 

Nevoia fundamentală a persoanei este să simtă că aparține familiei sale, să se simtă conectat, capabil, că el contează și este încurajat de cei din jur. Astfel dezvoltăm independența, stima de sine și interesul social, iar părinții pot identifica nevoia pozitivă din spatele comportamentelor negative, înțelegându-și propriile emoții. Scopul final al intervenției este să “redăm pe om lumii”, acesta dezvoltând empatia față de ceilalți și grija față de sine și contribuind la dezvoltarea comunității din care face parte.