Consiliere adolescenți

Alege acest serviciu pentru a sunține dezvoltarea independenței și adaptarea emoțională a copilului tău

În timpul preadolescenței și adolescenței se definitivează aspecte importante ale personaliăți și ale independenței în raport cu adulții, de aceea la această varstă persoanele au nevoie de confidențialitatea și intimitatea terapiei individuale, având astfel un spațiu sigur în care pot explora diferite aspecte ale vieții lor și în care se simt împuterniciți să devină creatorii propriilor vieți. 

Sedintele durează 60 de minute și în cadrul acestora se facilitează schimbarea prin joc, tehnici proiective și psihoterapie.

Perspectiva Adleriană

Perspectiva DIR Floortime

Adolescenții au nevoie să își implinească nevoia de apartenență în primul rând în familia de origine pentru a se orienta care grupuri îi ajută să se dezvolte și să contribuie la bunăstarea comunității în care se află, în caz contrar, se vor descuraja și se vor retrage în acțiuni lipsite de interes social. În cadrul terapiei căutăm să dezvoltăm conectarea, capabilitatea, contarea și curajul tinerilor care acum descoperă beneficiile și consecințele deciziilor proprii. 

În cursul evoluției până la vârsta de adult experiențele personale și particularitățile psihofiziologice ale fiecăruia pot influența capacitățile funcțional emoționale care asigură adaptarea la complexitatea vieții. De aceea uneori în terapie este necesar să ne indreptăm atenția asupra aspectelor vulnerabile ale dezvoltării pentru a obține flexibilitatea și creativitatea necesară crearii propiului drum în viață.