Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie va poate ajuta sa intelegeti mai bine relatiile dintre membrii familiei dumneavoastra si cum puteti ajunge la o crestere democratica a copiilor, adica libertate cu limite, respect reciproc, cooperare, responsabilitate si curaj.

Fiecare persoana este influentata de mediul familial in care se afla. Fiecare simptom poate fi inteles in context familial si poate fi schimbat cu supotul intregii familii.

Alfred Adler considera ca oamenii sunt fiinte esential sociale, orientate spre scop, subiective si care au o interpretare proprie asupra vietii, inca de cand se nasc.

Fara ingrijirea fizica, sociala si emotionala oferita de familie copilul nu ar supravietui. Copii definesc si redefinesc interactiunea de familie, deseori printr-o interpretare eronata a vietii.

Parintii au rolul de a fi lideri si a oferi copilului un model de cooperare, dar adesea se intampla ca cei care influenteaza cel mai mult atmosfera de familie si dezvoltarea familiei sa fie copiii. Chiar si in familiile functionale se intampla adesea ca parintii sa aiba mai putina influenta asupra comportamentului copiilor decat viceversa.

In situatiile in care nu stiu ce sa faca parintii adesea apeleaza la un stil de parenting autocratic sau permisiv.

Fii schimbarea de care
copii au nevoie

© 2015 WE CHANGE FOUNDATION - Toate drepturile rezervate Realizare site Web design Bucuresti