Intrebari frecvente


Cum imi dau seama ca am nevoie de psihoterapie?
Psihoterapia se adreseaza atat persoanelor care sunt interesate de autocunoastere si dezvoltare personala cat si celor care isi doresc isi imbunatateasca starea de bine, sau simt incurcati in sarcinile vietii.

Cate sedinte implica un proces terapeutic?
Numarul de sedinte este stabilit de client impreuna cu psihoterapeutul si depinde de scopurile stabilite pentru aceste sedinte, motivatia clientului pentru schimbare si asteptarile si resursele clientului, dar si profunzimea interventiei.

Ce este terapia adleriana prin joc?
Terapia adleriana prin joc se bazeaza pe principiile adleriene de crestere si educare a copiilor, implicand lucrul cu intreaga familie si implicarea activa a parintilor in dezvoltarea armonioasa a copiilor. Jocul este structurat si urmareste scopurile specifice de dezvoltare si schimbare a comportamentului, tinand cont de nevoile copilului si de cresterea increderii in sine. Scopul principal este obtinerea cooperarii copilului, odata ce obiectivul acesta este atins, toate celelalte pot fi atinse mai usor.

Cum putem comunica mai eficient?
O bună comunicare este cheia pentru interacțiunile noastre cu alte persoane. Când ne gândim la modul de a comunica, ne vom concentra de multe ori pe limba vorbită sau scrisă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de limbă, nu este vorba doar ceea ce spui, dar cum spui. Limbajul corpului este de asemenea foarte important pentru a intari sau diminua increderea in mesajul transmis. Dar cel mai important lucru este constientizarea emotiilor si scopurilor interlocutorului, dar si a asculta si intelege mesajul transmis de acesta.

Cum pot imbunatati relatia cu copilul meu?
Daca in urma cu cativa ani parintii isi cresteau copiii in mod autocrat, azi tot mai multi parinti se gasesc in extrema cealalta, lasand copiilor foarte multa libertate fara nici un fel de limite. Pentru a avea o relatie sanatoasa cu copilul dumneavoastra este important sa il abordati intr-un mod democratic, ceea ce inseamna liberatate cu limite. Trebuie sa incurajam copilul de la dependenta catre independenta si mai tarziu catre interdependenta (sa tina cont de sine si ceilalti in calatoria sa prin viata). Putem face asta respectand la randul nostru regulile pe care le propunem copiilor, constientizand nevoile lor si vorbindu-le despre nevoile noastre. Copiii invata din ceea ce observa mai mult decat din ceea ce le spunem. Schimbarea comportamentului copilului depinde de cele mai multe ori de schimbarea reactiei adultului.

 

Fii schimbarea de care
copii au nevoie

© 2015 WE CHANGE FOUNDATION - Toate drepturile rezervate Realizare site Web design Bucuresti